قصور در نگهداری مواد خطرناک در انفجار بندر شهید رجایی تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جانباختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم + فیلم
سرخط خبرها

تصویری که بحث توزیع نامناسب پزشکان را پیش کشید | پزشکان پایتخت نشین

  • کد خبر: ۱۰۹۵۸۸
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵
تصویری که بحث توزیع نامناسب پزشکان را پیش کشید | پزشکان پایتخت نشین
افرادی که برای مداوای بیماران خود از شهرستان به پایتخت آمده اند و به دلیل نداشتن جای مناسب برای استراحت، نزدیک بیمارستان چادر زده اند. آمار‌ها می‌گوید؛ تهران دارای بیشترین سرانه پزشک به ازای جمعیت است؛ در حالی که بسیاری از استان‌ها در دسترسی به پزشک، دچار مشکل هستند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ چرا راه دور برویم؟ همین مشهد خودمان و همین خیابان عارف و پرستار می‌تواند مُشتی باشد نمونه از این خروار؛ خیابان‌های شلوغی که در بیشتر ساعت‌های شبانه روز مملو از بیمارانی است که یا دربه در دنبال نوبت گرفتن از پزشک موردنظرشان هستند یا در جست وجوی تهیه دارو‌های شان. یک سرک کوتاه و نگاه به شکل و شمایل آدم‌های این حوالی و لباس‌های محلی تنشان یا زبان عربی و لهجه‌های بومی دیگر، عیان می‌کند مشهدی نیستند و از راه‌های دور و نزدیک آمده اند تا مرهمی برای دردشان پیدا کنند، چه شهرستان‌های مختلف و چه استان‌های دیگر.

جا‌هایی که برخلاف این شهر و این نقطه، دسترسی به پزشک در آن‌ها سخت‌تر است یا در برخی رشته‌ها و تخصص‌ها اصلا متخصصی پیدا نمی‌شود. بله، معضل همان معضل همیشگی توزیع ناعادلانه پزشک در کشور است و نتیجه چیزی نیست جز تراکم بیماران در کلان شهر‌هایی مثل مشهد و تهران.

در همین یکی دو روز گذشته تصویری هم از اطراف یک بیمارستان کودکان در تهران (بیمارستان کودکان مفید) دارد در فضای مجازی دست به دست می‌شود که همراهان بیماران بستری، با برپا کردن چادر، در کوچه کناری بیمارستان مستقر شده اند. افرادی که برای مداوای بیماران خود از شهرستان به پایتخت آمده اند و به دلیل نداشتن جای مناسب برای استراحت، نزدیک بیمارستان چادر زده اند. آمار‌ها می‌گوید؛ تهران دارای بیشترین سرانه پزشک به ازای جمعیت است؛ در حالی که بسیاری از استان‌ها در دسترسی به پزشک، دچار مشکل هستند.

وزیر سابق بهداشت، سال گذشته از این گفت که تا ۲۰ سال آینده جمعیت کشور دو برابر می‎شود و نیاز به خدمات پزشکی افزایش می‌یابد؛ با این حال نظام سلامت ایران کماکان با معضل کمبود پزشک دست وپنجه نرم می‌کند؛ کمبودی که اگر مرتفع نشود حتی بحث واردات پزشک را هم به میان باز خواهد کرد. از طرفی، با مقایسه هرم سنی سال ۱۳۹۵ با هرم سنی تخمینی ۱۴۱۵، می‌توان نتیجه گرفت جمعیت سالمندان کشور تا ۱۵ سال آینده بیش از دو برابر برابر خواهد شد. این نکته از این بابت مهم است که با افزایش سن افراد به بالای ۶۰ سال، نیاز به خدمات پزشکی تا ۴ برابر افزایش می‌یابد.

نکته دیگر اینکه نمودار پراکندگی سنی پزشکان موجود در کشور، حاکی از آن است که بیشتر پزشکان فعلی، در بازه سنی ۴۵ تا ۶۰ سال هستند و در ۱۵ سال آینده، بیش از ۵۰ هزار پزشک از چرخه خدمت رسانی خارج می‌شوند که این خود نیاز به تربیت پزشک را چند برابر می‌کند. بد نیست بدانید که در بسیاری از کشور‌های پیش رو در حوزه سلامت عموماً بین ۳۰ تا ۵۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر وجود دارد که این شاخص در ایران ۱۱.۷ است، همچنین در کشور‌های پیشرو در حوزه سلامت بیش از ۲۰ نفر پزشک متخصص به ازای ۱۰ هزار نفر وجود دارد که در ایران این شاخص ۵.۹ است. ایران نه تنها در مقایسه با کشور‌های پیشرو، بلکه در مقایسه با کشور‌های منطقه نظیر ترکمنستان، مغولستان، ازبکستان و ... هم در جایگاه پایین تری قرار دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->